Yggdrasil – en forestilling for barn
4 november 2023

Yggdrasil – en forestilling for barn

Lokasjon
Trondenes Historiske Senter
Start
14:00
Slutt
14:40

I treet Yggdrasil bor ekornet Ratatosk og den syngende fuglen Vidhofnir. De er havnet i en vanskelig knipe. Med hjelp av eldgamle stjernebilder og musikk prøver de å komme ut av den. Kan du være med og hjelpe dem?

Bli med inn i en mytisk verden med overnaturlige vesener som jotner, æser og forunderlige dyr.

Forestillingen Yggdrasil er basert på norrøn mytologi, og tar publikum med på en interaktiv reise der tilskuerne kan være med på å redde hovedpersonen med musikk. Publikum blir kjent med norrøne sagn, nordisk middelaldermusikk og eldre stjerneformasjoner.

Musikken er basert på historiske kilder og instrumenter som harpe, fløyte, trommer,  lur og sang, men inneholder også fiolin og improvisasjon over småstykker mange kjenner til.

Forestillingen passer for barn fra 3-10 år.

Linnéa Sundfær Casserly er sanger og blokkfløytist. Hun har et spesielt hjerte for tidligmusikk og samtidsmusikk, og trives aller best når hun får bruke både fløyta og stemmen i samme konsert. Hun opptrer regelmessig som ensemblesanger i de profesjonelle korene Det Norske Solistkor og Helsinki Kammerkor. De siste årene har Linnéa jobbet mer med sceniske framføringer. Dette strekker seg fra barnekonserten «Den lille fløyta og det store orgelet», som regelmessig blir fremført for skoleklasser i Ullensaker kommune, via barokkopera og hele veien til samtidsopera. I september 2022 sto hun blant annet på scenen i Maillon Théatre i Strasbourg i Kaija Saariahos opera «Only the Sound Remains».

Inga Mathilda Gorset er fiolinist og brenner for eldre musikk og historie. Hun har det siste året turneert i regi av DKS med forestillingen Eventyrskogen. I 2022 var hun stipendiat i Oslo-Filharmonien og solist med Oslo Kammerorkester. I 2020 produserte Oslo Nysirkus og Inga en forestilling for barn, med klassisk improvisert musikk og nysirkus med støtte fra Kulturrådet. Hun er spesielt opptatt av frihet i musikken og har et sterkt ønske om å bringe improvisasjon i klassisk musikk tilbake på agendaen.

Fikk du med deg dette?